Les 2 Alpes – Gheţar, zăpadă prăfoasă şi mult soare!

Zona Les 2 Alpes, situată sudic, este, cu pârtiile sale însorite de până la 3560 m, una din cele mai înalte zone glaciare de schi ale lumii. Vara sau iarna, în acest paradis de zăpadă prăfoasă, vă scârţâie mereu sub plăci, deoarece majoritatea celor 227 km de pârtii se află la peste 2500 m altitudine. Centrul staţiunii Les 2 Alpes iese în evidenţă în sensul bun al cuvântului în comparaţie cu celelalte, în general foarte compacte, staţiuni de schi franceze. Instalaţiile de transport pe cablu şi pârtiile, situate pe ambele părţi ale văii, se termină chiar în centrul cu foarte bună infrastructură. Numeroase magazine, mai mari şi mai mici, vă invită la cumpărături, pentru relaxare vă stau la dispoziţie o piscină, saună şi jacuzzi, iar pentru sport vă aşteaptă un patinoar. Când vine ora mesei, puteţi descoperi în numeroasele restaurante specialităţile gastronomiei franceze. În plus, lista posibilităţilor de petrecere a timpului liber pare nesfârşită: parapantă, patinaj, bowling, zboruri cu elicopterul, căţărări pe gheaţă! Între 03.12 şi 10.12.2022 în Les 2 are loc evenimentul PowerWeek. Mai multe informaţii găsiţiaici.

Trecerea de la schi la "Après-Ski" se face fără s-o simţiţi căci nu doar apartamentele sunt chiar lângă pârtie ci şi barurile de Après-Ski, de exemplu Smithy’s Tavern. Mulţi din oaspeţi îşi încheie ziua de schi la "Smokey Joes", destinaţi perfectă pentru Après-Ski şi mâncare Tex-Mex. Deja la prânz revin "acasă" primii schiorii iar până pleacă ultimii este târziu în seară. Dacă nu vă este îndeajuns puteţi continua la dans în una din numeroasele discoteci din Les 2 Alpes, cum este L’Avalanche Club. În plus au loc periodic festivale, concerte şi alte evenimente, în aşa fel încât nu veţi duce lipsă de acompaniament muzical pentru vacanţa dvs. Şi sălile de bowling sau Laser Game asigură ore de distracţie în afara pârtiilor. Pentru toţi cei care vor activitate şi după închiderea pârtiilor, se oferă diferite activităţi outdoor, cum ar fi Ice Glider (un fel de scooter pe zăpadă), plimbări cu utilajele de zăpadă sau parapantă pentru vederi şi experienţe inegalabile. Plictis nu face parte din vocabular în Les 2 Alpes.

Cu skipass-ul "Les 2 Alpes" aveţi acces la foarte rapidele instalaţii "Jandri Express" şi "Dôme Express" care vă aduc în doar câteva minute pe gheţar, la 3560 m - de unde vă puteţi bucura de cei 227 km de pârtii (inclusiv schi de tură) ai Les 2 Alpes. Ce perspectivă! Telescaunul decuplabil de 6 locuri "Diable" (parţial şi cu protecţie contra vântului şi precipitaţiilor) vă duce fără probleme direct în domeniul schiabil. Aici merge fiecare pe drumul lui: dacă cei cu multă experienţă se pot hotărî pentru pentru o coborâre pe zăpadă adâncă şi rute de schi, schiorilor “normali” le stau la dispoziţie numeroase pârtii roşii şi albastre. Recomandăm şi cea mai lungă pârtie din domeniul schiabil: de la cel mai înalt punct al gheţarului coboară 16 km până la Mont de Lans, cel mai jos punct. Pe drum acoperiţi nu mai puţin de 2.280 m diferenţă de altitudine! Coborârea cea mai grea, pentru fanii adrenalinei, "La Fée 5". Cu înclinarea sa este o absolută plăcere pentru cei cu experienţă. O plăcere este şi "uşoara" "Vallée Blanche 1", în special de dimineaţă când este minunat inundată cu soare. Absolut unică este zona pentru începători - pentru că nu este situată, ca de obicei, în vale, ci "on the top", adică la aproape 3600 m altitudine. Aceasta înseamnă: în orice moment zăpadă perfectă pentru primele încercări! Pentru începători şi familii există opţiuni şi în regiunea "La Toura", cu numeroase instalaţii pentru salturi, rails şi o mini-pipe a fost creat un loc de joacă pentru toată familia. Nu pierdeţi ocazia să vizitaţi Snow-Park-ul de pe gheţar, unic în Europa cu ale sale 24 hectare, două 2 Halfpipe, o pistă Boarder-Cross, multe "Jumps" şi alte obstacole. La Chillarea cu muzică şi băuturi puteţi observa în linişte abilităţile celorlalţi freestyleri. Nu degeaba are loc aici în fiecare an “Mondial du Snowboard“! Skipass-urile de peste 6 zile (doar în sezonul de vârf) sunt valabile şi două zile în Alpe d'Huez/Oz/Vaujany (249 km de pârtii, skibus-ul circulă de 2 ori pe săptămână, contra cost) şi o zi în Serre-Chevalier (250 km), Via Lattea/Sestrière (400 km), Puy St. Vincent (75 km) şi Montgenèvre Voie Lactée (75 km) ceea ce înseamnă că puteţi alege între 1200 km pârtii!! La Oficiul de turism al Les 2 Alpes vă stă la dispoziţie o zonă Wi-Fi. Acolo primiţi şi informaţii despre schi în nocturnă, nu pierdeţi ocazia!

Les 2 Alpes dispune de o reţea de pârtii pentru schi fond de 25 km lungime. Aici găsiţi piste şi pentru stil Skating. Traseele din valea la altitudine sunt mai puţin pretenţioase şi sunt din acest motiv foarte potrivite pentru a profita de peisajul superb şi de masivul Écrins! Cei care preferă varietatea, pot trece pe pistele din zonele înconjurătoare.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Résidence L'Ours Blanc, Les 2 Alpes, Franta

Verifica tarife si disponibilitate

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
verifica
3
4
5
6
7
8
9
verifica
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
verifica
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
verifica
2
3
4
5
6
verifica
7
8
9
10
11
12
13
14
verifica
15
verifica
16
17
18
19
20
verifica
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30